top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Der er mange ting, som er anderledes i Danmark i forhold til Afrika, men jeg føler mig ikke specielt fremmed. På en skala fra 1 til 10, ligger jeg på 8, hvis du spørger, hvor glad jeg er her. Hvis jeg fik en uddannelse og et bedre job, ville jeg nok sige 10.

Jeg kan godt lide mit liv i Esbjerg, men jeg synes ikke, at folk hilser så meget i Danmark. Eller smiler. I Afrika er vi meget sociale, og jeg savner nogle gange al den glæde, sang og dans, som der er i Eritrea. Folk er, indtil man lærer dem at kende, lidt indelukkede her.

I mit hjemland er der diktatur, og vi bliver kontrolleret og slået af soldater, samt tvunget til at arbejde for staten. Der er ingen fremtid for en ung mand, så jeg vidste, at jeg måtte flygte. Min mor græd, da jeg sagde farvel, og så gik jeg i tre dage for at komme til Sudan.

Jeg drømmer om at blive mekaniker og få tre eller fire børn. Min farfar var mekaniker, og jeg har altid haft en stor interesse for at rode med biler. Hvis penge ikke var et problem, så kunne jeg virkelig godt tænke mig en Ferrari. Der er noget helt særligt over den bil. Jeg kommer i noget, der hedder Mandeklubben, og der hygger vi os sammen med at spille pool, lave mad og snakke dansk. Jeg spiller også fodbold og går til fitness. Og så elsker jeg at tage ud til vandet ved Hjerting sammen med min søn. Bare ham og mig. Det er gode stunder.

26 år/ mand / kæreste / barn / opvasker på Dronning Louise / Esbjerg / fra Eritrea / kom til Danmark som politisk flygtning i 2015 / opholdstilladelse i 2016

Henok Goitom

bottom of page