top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Jeg troede, jeg kom til himlen, da jeg kom til Danmark. I dag føler jeg mig hundrede procent dansk. Jeg har boet i Danmark længere, end jeg boede i Myanmar, og min søn taler kun dansk.

Jeg elsker flæskesteg med kartofler og brun sovs. Det kunne jeg spise hver dag. Jeg kan lide at synge, og jeg elsker musik – specielt Kim Larsen. Ham glemmer vi aldrig.

Første gang, jeg oplevede sne, kunne jeg slet ikke sove. Det var kun noget, jeg havde set på film.

Bjerringbro er en god by at bo i. Hvis vi har god tid, cykler vi tit ture
– gerne sammen med en dansk familie, vi er venner med. Og min søn er ofte i svømmehallen.

Vi ser kun dansk tv, og vi følger med i dansk politik. Jeg følger også med i, hvad der sker i Myanmar, men jeg kommer aldrig til at flytte tilbage.

Da jeg kom til Danmark, fik jeg kontanthjælp. Det var utroligt. Jeg ville gerne arbejde og forsørge mig selv, men jeg skulle lære sproget først. Det kunne jeg ikke fatte.

Jeg har en drøm at få en uddannelse. Jeg vil gerne være murer, tømrer eller maler. Det er fag, jeg elsker. Jeg vil gerne arbejde og forsørge mig selv – og jeg er glad for at betale skat.

Jeg har ét fotografi fra min fortid. Det er taget i junglen. Når jeg ser på det, kommer fortiden tilbage – og jeg bliver glad for mit nye liv.

47 år / mand / gift / et barn / arbejder på vinduesfabrik / Bjerringbro / fra Myanmar / FN-kvoteflygtning 2002 / dansk statsborger 2012

Htoo Nay Soe Ehkapaw

bottom of page