top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Det danske sprog er en nøgle, som kan åbne mange forskellige døre. Jeg siger ofte, at jeg først kom til Danmark, da jeg begyndte at lære dansk. Hver gang jeg hører et nyt ord, slår jeg det op i den danske ordbog. Vidste du at fand'me ikke længere er et bandeord? Det kan jeg godt lide at sige: Det er fand'me godt!

Jeg er vild med store maskiner. I Syrien kørte jeg blandt andet lastbil og arbejdede på et værksted ved en togstation i byen Homs, hvor jeg reparerede lokomotiver. Derfor skaffede kommunen mig en praktikplads hos DB Cargo i Taulov, og da jeg var færdig med min praktik, blev jeg ansat der. Jeg elsker mit arbejde, hvor jeg kører de store maskiner, som lodser containere på godstogene.

De tre maskiner, som jeg kører på, hedder Egon, Benny og Kjeld. Jeg har fået Olsen Banden-filmene i gave fra mine kolleger. Jeg kan rigtig godt lide Olsen Banden, og jeg kan især godt lide Egon. For eksempel når han siger til Benny og Kjeld "Nej, vi skal ikke hjem! Vi skal videre!" Jeg har også set Matador, og mange andre gamle danske film, og det har lært mig meget om det danske sprog og de danske traditioner.

Jeg er også glad for dyr, og har tidligere haft både hund, kat og fugle. Nu har jeg 7 fugle: 5 stillidser og 2 kanariefugle. I øjeblikket er jeg ved at varme den ældste han og den ældste hun op til at skulle have unger. Hvis man træner ungerne fra en tidlig alder, kan man få dem til at blive tamme. I Syrien havde jeg en stillids, som fløj efter mig, når jeg gik rundt, og satte sig på min finger, så snart jeg stak den i vejret.

29 år / mand / enlig / terminalmedarbejder / Vejle / fra Syrien / kom til Danmark i 2015 / asyl samme år

Malek Tokaj

bottom of page