top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Jeg føler mig cirka 60% dansk, for jeg har boet her i længst tid. Jeg er glad for at være i Danmark, min fremtid er her. Jeg er også meget glad for at bo i Sønderborg, her er meget stille og roligt i forhold til Sri Lanka, det kan jeg godt lide. Min religion er hinduisme. Jeg tager nogle gange til templet i Aabenraa. Jeg har lært det fra min barndom, og det har jeg holdt fast i. Jeg skal bare have et roligt liv.

Jeg kom til Danmark i 1999. Jeg var 14 år og kom selv herop. Jeg boede 6 måneder i et asylcenter, og jeg var alene de første tre dage. Jeg græd, for jeg vidste ikke noget, men så kom der en pige fra Sri Lanka. Jeg skulle lære så meget, bare maden var helt anderledes, men jeg blev glad for at være der, og fik mange venner. Jeg har stadigvæk kontakt med nogle af dem. Nu arbejder jeg som taxachauffør. Jeg er glad for at være taxachauffør, man møder mange forskellige mennesker. Jeg kan godt huske krigen, vi flygtede ofte. Nogle gange skulle vi flygte i skolen, når der kom bombefly. Så løb vi og lagde os ned på jorden. Der var mange der døde.

Vi måtte også flygte fra vores barndomshjem i 1995-96, og vi fik kun noget tøj med, men vi kom dog tilbage til huset igen. Mens vi flygtede, boede vi på skoler og i templer. Da jeg kom til Danmark, skulle jeg bare have ro på.

31 år / enlig / taxachauffør / Sønderborg / tamiler fra Sri Lanka / kom til Danmark i 1999 / opholdstilladelse i 2000

Nishiyanthan Nadarajah

bottom of page