top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Jeg er irakisk kurder, men har aldrig set Irak. Jeg er født og opvokset i Kuwait, men er ikke kuwaiter. Jeg tror, jeg kan føle mig hjemme alle steder, for min identitet ligger ikke i at være dansker, kurder eller iraker, men i at være den person, jeg er.

Fra jeg var lille, har jeg været optaget af videnskab og ønsket at lære så meget som muligt og bruge det til gavn for andre. Jeg drømte om at læse teoretisk fysik og blive opfinder. Men krigen satte en stopper for den drøm. Alligevel er drømmen gået i opfyldelse lidt ad omveje. I Danmark har jeg uddannet mig til it-sikkerhedsspecialist, og i det arbejde skal jeg hele tiden lære nyt, ligesom en fysiker, der gør nye opdagelser. Jeg kan bedst lide, når jeg bliver udfordret.

I min familie var der tradition for at opdrætte sangfugle og raceduer. Men jeg ville ikke begrænse mig til det. Jeg har opdrættet krybdyr, gnavere, hvirvelløse dyr – de meste sjældne arter og dem, som det er sværest at få til at yngle.

Mine børn har arvet min videbegærlighed og trang til at udforske. Den yngste lærer sig selv at programmere; de mellemste har lært sig selv at spille flere instrumenter, og den ældste laver kunst. Jeg har lært dem, at det handler om at påvirke sine omgivelser i stedet for at lade omgivelserne forme én.

Som barn kunne jeg altid lave noget nyt ud af et stykke legetøj, der var gået i stykker. Sådan er det også med livet. Som flygtning lærer man at få noget godt ud af alting. Det lærte min mor mig.
Hun flygtede fra Indonesien med sine forældre, siden flygtede hun fra Irak med min far og så fra Kuwait med os børn. Nu giver jeg hendes lærdom videre til mine børn.

Othman Amin / 43 år / mand / gift / børn / it-sikkerhedsspecialist / Aarhus / irakisk kurder / opvokset i Kuwait / kom til Danmark i 1994 / opholdstilladelse i 1995

Othman Amin

bottom of page