top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Før jeg blev gift, boede jeg sammen med min familie på Lolland, og der følte jeg mig faktisk hjemme. Nu bor jeg i København med min mand, og selvom jeg føler mig hjemme hos ham, så kan jeg godt være lidt ensom.

Min far er skrædder, og i Syrien er det et hårdt arbejde med lav status. Så han har altid insisteret på, at hans børn skulle have en god uddannelse. Min drøm er at blive læge. Derfor valgte jeg i en tidlig alder, at jeg ikke ville giftes, før jeg var færdig med min uddannelse. Som kurder i Syrien forventes det, at jeg er gravid et år efter, at ægteskabet er indgået, og derefter er min rolle at passe børnene. Men tingene ændrede sig, da jeg kom til Danmark. Her kan man stadig studere, selvom man er gift og har familie. Så da jeg mødte min mand som 18-årig, valgte jeg at gifte mig med ham. Før vi blev gift, lovede min mand, at han ville støtte mig i mit ønske om at få en god uddannelse.

Vi valgte at vente med at få børn, indtil jeg var halvvejs igennem min uddannelse. Men nu er jeg gravid. Jeg er glad, for jeg vil rigtig gerne have en familie, men jeg er også lidt nervøs for, hvilken betydning det kommer til at have for mine studier. Jeg er en stærk kvinde, og jeg tror, at min vilje vil tage mig langt. Det hjælper også, at hele min familie støtter mig. Selvom jeg elsker min familie, har jeg altid godt kunnet lide at være alene. Jeg elsker at læse, især romaner med stærke kvinder. Deres historier inspirerer og motiverer mig til at gøre det bedre.

19 år / kvinde / i et forhold / går på sprogskole / Gentofte /fra Syrien / kurdisk baggrund / kom til Danmark i 2014 / opholdstilladelse samme år

Souline Ahmed

bottom of page