top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Jeg føler mig ikke fremmed i Danmark. Jeg føler mig hjemme. Det er mit land, og her vil jeg have min alderdom sammen med min mand. Det har ikke været let hele vejen. Det var svært for mig at etablere mig, og jeg arbejdede de første år inden for forskellige brancher. Men jeg fik den hjælp og de råd, jeg havde brug for, og jeg er meget taknemmelig for, at jeg fik mulighed for at uddanne mig som skrædder i Danmark. I 20 år har jeg haft egen butik i Silkeborg og Viborg; nu har jeg kun butikken i Silkeborg. Jeg skal tænke mere på mig selv og geare ned.

Jeg flygtede fra Vietnam for min fremtids skyld, for jeg havde ikke de muligheder, jeg ønskede mig. Jeg er opdraget til at skulle uddanne mig og skabe mig en fremtid, og det kan man i Danmark, hvis man virkelig vil det. For mig var det vigtigt at bane vejen for mine børn. At sikre dem muligheder for at få en god fremtid. Det er lykkedes.

Men det handler også om at give værdier videre. Jeg og min mand er danske statsborgere, og vores børn er født som danske statsborgere. Jeg er glad for de danske værdier, men der skal passes på dem. Vi har ytringsfrihed, men det er en frihed, der skal bruges med respekt.

Fra min barndom husker jeg kærligheden og hjælpsomheden mellem mennesker i min landsby. Det er gode værdier, og for mig er det vigtigt, at vi holder fast i den gode tone og respekten for hinanden. Det er det Danmark, jeg holder af.

61 år / kvinde / gift / børn / skrædder / Silkeborg / fra Vietnam / kom til Danmark i 1985 / opholdstilladelse samme år

Suong Ngoc Thi Doan

bottom of page