top of page
NilofarHFoksidste version _MG_2157.jpg

Det er først, når nogen spørger mig, hvor jeg kommer fra, at jeg tænker over, at jeg ikke er født her. Både min mand og jeg kom hertil som børn, og jeg ville nok have været mere dansk, hvis ikke det var fordi, han også er vietnameser. Jeg er meget taknemmelig over, at vi sammen kan holde de vietnamesiske traditioner i live.

Min yndlingshøjtid er det vietnamesiske nytår. Her samler vi hele familien. Vi er omkring 44 personer. Vi hygger hele natten lang med traditionel vietnamesisk mad og spil. Det er ikke som en almindelig dansk fest, der slutter på et bestemt tidspunkt. Mange bliver her og overnatter, så festen er først rigtigt ovre, når vi har spist brunch den næste dag. Simon, vores uofficielle plejesøn, er også med hvert år.

Simon var fem år, da han og hans to søskende kom til Danmark fra Vietnam. Han følte sig aldrig rigtigt hjemme hos sin adoptivmor, så da han opdagede, at der var en vietnamesisk familie i byen, flyttede han på det nærmeste ind hos os. Der gik ikke lang tid, før han blev en del af børneflokken. Han siger, at jeg minder ham om hans biologiske mor, og at han føler sig hjemme her. Simon har haft svært ved at få styr på livet. Vi har hjulpet ham så meget, som vi kunne. I dag er vi officiel aflastningsfamilie for hans søn, Philip, som er opkaldt efter vores søn. Jeg tror på mange måder, at Simon var for gammel, da han kom hertil. Han blev revet væk fra alt det, han kendte, og fra den ene dag til den anden fik han et nyt hjem, et nyt navn og en ny mor. Mit hjem er sammen med min familie her i Danmark, og Simons hjem er her hos os.

44 år / kvinde / i et forhold / børn / regnskabsmedarbejder / Borup / fra Vietnam / kom til Danmark i 1975 / opholdstilladelse samme år

Trang Thuy Hoang Pham

bottom of page