top of page

Abdul Qader Yousefi

Soura

I år jeg er i Afghanistan, føler jeg mig fremmed, men ikke her. Jeg føler mig tilpas, når jeg lander i Kastrup. Jeg tager en dyb indånding og føler mig hjemme.

Jeg synes, det er vigtigt, at vi bevarer de danske værdier og holder fast i demokratiet, menneskerettighederne og medmenneskeligheden.

Men mens der bliver sparet på sygehuse og uddannelser, bliver der brugt penge på at føre krig i f.eks. Irak, Afghanistan og Libyen. Vi bliver nødt til at spørge os selv, om krigene er nødvendige.
Min livsfilosofi er inspireret af Jalal ad-din Rumi, en persisk digter, som levede for 800 år siden. Hans budskab var, at det vigtigste i verden er medmenneskelighed, og at man bedst nærmer sig Gud ved at give kærlighed til andre mennesker. For mig handler det ikke om Gud, men om, hvad der er vigtigt, nemlig kærlighed og medmenneskelighed. Tankegangen ligger ikke langt fra de tanker, som det danske velfærdssamfund bygger på. Som læge ved jeg, at mennesker er ens uanset, hvad de tror på. Vi ser ud på samme måde indeni, og der er ingen grund til at dele mennesker op efter religiøs overbevisning, hudfarve eller lignende.

46 år / mand / i et forhold / børn / læge / Gentofte / fra Afghanistan / kom til Danmark i 2000 / opholdstilladelse samme år

bottom of page