top of page

Sawla Aldyab

Soura

Efter to år alene med seks børn i Syrien blev jeg endelig familiesammenført med min mand, som havde fået opholdstilladelse i Danmark og boede i Skagen. Ved krigsudbruddet arbejdede han i Saudi Arabien og valgte at rejse til Danmark i stedet for hjem til Syrien. Efter to måneder sammen i Skagen stod det dog klart, at vores ægteskab ikke kunne fortsætte, og vi blev skilt. Jeg havde fået to års opholdstilladelse, men en fejl hos min sagsbehandler gjorde, at den ikke blev forlænget. Derfor har jeg ikke nogen opholdstilladelse lige nu og modtager heller ingen kontanthjælp. Børnene og jeg blev taget utrolig godt imod. Alle hjalp os rigtig meget, men så skete den her fejl, og lige nu er alting så usikkert. Jeg tror dog fuldt og fast på, at vi får opholdstilladelsen forlænget. I Syrien har vi ikke længere et hjem at vende tilbage til. Min mor blev dræbt i krigen. og resten af familien er spredt for alle vinde.

På kontanthjælp fik jeg 6000 kr. om måneden plus 3000 kr. til børnene. Nu får vi ingen penge. Men hver uge modtager vi en kasse frugt og grønt fra Røde Kors, og af og til får vi også varer fra lokale butikker. Vi har fået lov til at blive boende i lejligheden, men hver dag er en kamp bare for at få mad på bordet. I Syrien var jeg udearbejdende som syerske, og jeg vil rigtig gerne have et job i Skagen, så jeg ikke er afhængig af kontanthjælp. Jeg vil gerne arbejde med pleje af ældre mennesker og har tilbudt at hjælpe til som frivillig på plejehjemmet, når jeg ikke er i sprogskole. Men svaret fra kommunen er nej, fordi jeg skal tage mig af mine børn. Det argument forstår jeg ikke, for hvis jeg får et job eller en praktik, skal jeg jo afsted hver dag.

32 år / kvinde / skilt / børn / jobsøgende / Skagen / fra Syrien / familiesammenført 2016 / har ikke fået forlænget opholdstilladelsen

bottom of page