top of page

Hisham Wael Zaki

Soura

Jeg føler nogle gange, at jeg er 50 procent dansker og 50 procent iraker. Jeg er stadig iraker, men jeg er også i gang med at blive integreret, så jeg begynder også at føle mig dansk.

Da jeg lige var kommet hertil, følte jeg mig mere velkommen. Det varede indtil omkring 2015-2016. Folk er blevet mere kritiske over for flygtninge. Jeg ser det i tv og i aviserne, og jeg oplever det også personligt. Det er trist. Men ved at involvere mig, og knokle, prøver jeg at vise folk, at mange misforstår flygtninge. At vi også kan være et gode her i samfundet.

Medierne viderebringer nogle forkerte billeder, og jeg har også selv haft forkerte billeder. Da jeg lige var kommet, så jeg nogle billeder af nøgenløbet på Roskilde Festival, og det fik mig til at tro, at alting i Danmark handlede om sex. Men det var måske kun 50 mennesker der løb det nøgenløb. Da jeg lige var kommet, spurgte folk mig også hele tiden, om jeg drak alkohol. Så i starten troede jeg også, at danskerne drikker meget mere, end de fleste af dem gør.

Hvis min familie og mine venner ikke er glade, kan jeg heller ikke være glad. Jeg arbejder som frivillig og med at hjælpe andre. Alt går bedre, når jeg tænker på andre, før jeg tænker på mig selv. Min store hobby er at lege med min datter, men jeg går også til folkedans med min kone. Det er sjovt. Jeg kan godt lide rytmen, musikken og bevægelsen i folkedans. Jeg oplever også at lære mere om danske traditioner, når jeg danser folkedans. Jeg har ikke en dragt endnu, men jeg glæder mig til at få en.

33 år / mand / gift / et barn / starter sandsynligvis på læreruddannelsen, frivillig samarit og barchef / Rønne / fra Irak / kom til Danmark i 2013 / fik opholdstilladelse i 2015

bottom of page