top of page

Anas Dayoub

Soura

Vi havde et stort hus og gode jobs i Syrien. Men krigen ødelagde alt. Mange af vores familiemedlemmer er blevet dræbt. Jeg havde kun to valg: at blive flygtning eller dø.

Jeg flygtede først. I halvandet år så jeg ikke min kone og min datter, men kunne kun tale med dem via telefon eller skype. I al den tid tænkte jeg kun på min familie.

Under flugten over Middelhavet var jeg bange for at dø. Vi var 40 mennesker i en lukket lastbil, der kom til Danmark. Vi kørte i to døgn. Hele tiden tænkte jeg på min familie.

Vi er bange for fremtiden og for, hvad der skal ske med os. Kan vi blive i Danmark, når vores opholdstilladelse udløber? Det er usikkert. Men vi er i live, og vi er sammen.

Vi tænker meget på, hvad der sker i Syrien, men vi kan ikke vende hjem, og vi kan ikke tage til et andet land.

Jeg kan godt lide dansk mad. Især fiskefilet og oksekød. Vi laver både arabisk og dansk mad. Til jul fik vi and. Vi vil rigtig gerne arbejde og betale skat.

Min yngste datter er født her – og begge mine børn taler dansk og har danske legekammerater. Vi er glade for Danmark, men vi ved ikke, om vi har en fremtid her.

Vi ser dansk fjernsyn. Jeg kan ikke lide at følge med i, hvad der sker i Syrien. Der er for meget blod og vold.

Anas Dayoub / 40 år / mand / gift / børn / elektriker / Rødkærsbro / læser på Mercantec / fra Syrien / kom til Danmark 2015 / midlertidig opholdstilladelse til 2020

bottom of page