top of page

Evelina Gold

Soura

Jeg kom til Danmark som niårig og føler mig 0% fremmed. I hvert fald her i København. Min far er russisk jøde, min mor er georgisk, og hendes kæreste er italiensk, så der bliver talt rigtig mange sprog til familiemiddagene. Jeg omfavner min blandingsidentitet og opfatter det mere som en styrke end en svaghed.

Som barn var jeg virkelig nørdet, gik altid i det forkerte tøj, var fan af forfattere i stedet for boybands og hørte Leonard Cohen i stedet for Ace of Base. I dag er jeg helt religiøs i forhold til Tønder Festival, som har folk og country på programmet. Jeg er helt høj, når jeg kommer hjem derfra hvert år. Til hverdag arbejder jeg som journalist og elsker mit arbejde. Jeg foretrækker de lidt skæve historier og personligheder. Det er også dem, jeg søger, når jeg rejser. Mine rejser har haft stor betydning for mig, især mine ture til Sydamerika og Sydstaterne i USA. Jeg elsker folks gæstfrihed, varme og ekspressivitet på de kanter.

Folk opfatter mig nok som en spraglet person, som taler med armene, griner højt og fylder meget. Jeg er allergisk over for det meget strømlinede og over for petitesse-regler. Der kunne godt være mere plads til det skæve og det anderledes herhjemme. Når folk kommer tilbage fra en tur til Italien, taler de om, hvor charmerende det er med folk, der snakker sammen hen over balkonerne, de farverige bygninger og vasketøjet, der hænger i gaderne. Men så undrer det mig, at man kommer hjem og stemmer for ro efter klokken 21 i andelsforeningen, og for at der kun må males med neutrale farver, og at der for alt i verden ikke må hænge vasketøj nogen steder.

34 år / kvinde / i et forhold / journalist / København N / fra Rusland / kom til Danmark i 1991 / opholdstilladelse i 1993

bottom of page