top of page

Ghazi Azzouni

Soura

Som palæstinenser i Mellemøsten uden for de palæstinensiske selvstyreområder var jeg i realiteten også flygtning. Alle så ned på mig, og alle regeringer gjorde livet svært for os palæstinensere. Her i Danmark bliver jeg mødt med respekt for den person, jeg er, uanset min baggrund. Jeg er født og opvokset i Kuwait, men da Irak overfaldt Kuwait i 1990, rejste vi tilbage til mine forældrenes hjemby Homs i Syrien. En knæskade satte en stopper for min karriere som professionel fodboldspiller, så jeg etablerede i stedet en virksomhed med import af varer fra Kina. Men borgerkrigen i Syrien ødelagde både forretningen og min families hjem, så vi flygtede til Tyrkiet, hvor min familie købte et hus. Men min barndomsven Mahmout og jeg ville prøve at skabe en ny tilværelse i Europa.

Nu er jeg glad for at være væk fra Mellemøsten, hvor regeringerne er onde. I Danmark er alting under kontrol, og der er ingen korruption. Det er et godt system. Man betaler en høj skat, men man får også hjælp, når man bliver syg. I Skagen kom jeg i praktik på Prime Ocean og har efterfølgende fået job på fiskefabrikken. Det er en god arbejdsplads, hvor cheferne behandler alle ens. Andre flygtninge har ikke fået job efter praktikken, og det forstår jeg ikke. I stedet ansætter virksomhederne folk fra Østeuropa, som hverken taler dansk eller engelsk, og som sender pengene hjem. Vi flygtninge lærer dansk, og vi bruger vores penge lokalt. Og vi vil gerne være aktive og klare os selv.

33 år / mand / i et forhold uden børn / arbejder på fiskefabrik / Skagen / palæstinenser fra Syrien / kom til Danmark i 2016 / opholdstilladelse samme år.

bottom of page