top of page

Hussein Mohamad

Soura

Hvis man selv vil lære, selv opsøger praktikpladser og arbejde, selv er positivt indstillet, så er det ikke svært at være fremmed i Danmark. Men jeg mener, man selv skal gøre en indsats for at integrere sig. Og respektere at det er os, der er kommet til et andet land.

Jeg kendte ikke til Danmark, da jeg kom hertil. Kun Peter Schmeichel fra tv. Men jeg synes, det danske flag er meget smukt. Jeg har lært allermest dansk ved at spille serie 6 fodbold i Ribe, hvor vi boede de første seks år. Det er også gennem fodbold, at jeg har lært mest om den danske kultur. Vi er som en familie på mit fodboldhold, og jeg er vild med den der tredje halvleg-kultur. Vi skåler, selvom vi taber. Det er altså hyggeligt.

Vi er næsten lige flyttet fra Ribe til Esbjerg, fordi min kone studerer. Det var hårdt for hende at tage toget til Esbjerg hver dag. Vi havde været skrevet op i halvandet år, da vi fik tilbudt et rækkehus i Sønderris. Det var vigtigt for mig, at det var blandt danskere, vi fik et sted at bo, for det, tror jeg, er bedst for min søns fremtid. Men den bedste by i verden for mig er Ribe. Det er søde mennesker, der er så smukt med de gamle bygninger, og hvis du har brug for hjælp, er folk altid klar. Jeg håber, at vi en dag flytter tilbage til Ribe.

Min drøm er at få et job i SKAT, for jeg kan rigtig godt lide at arbejde med økonomi. Det læste jeg også på universitetet i Syrien. I dag arbejder jeg om natten hos AB catering, og det er også fint. Jeg har nogle fantastiske kollegaer.

35 år / mand / gift / barn / arbejder hos AB Catering / Esbjerg / fra Syrien, kurdisk baggrund / kom til Danmark i 2012 / opholdstilladelse samme år

bottom of page