top of page

Nima Alijani

Soura

Hvis du spørger mig nu, mens du interviewer mig, føler jeg mig mere fremmed, end jeg normalt gør. Jeg føler mig nok 80% dansk og 20% fremmed. Men på en dag, hvor alting bare kører for mig, føler jeg mig 97% dansk. Jeg tænker sjældent på mig selv som udlænding. Jeg var to år, da jeg kom til Danmark, og jeg lærte dansk, før jeg lærte persisk.

Noget af det vildeste, jeg har prøvet, var, da jeg blev medlem af den danske frimurerorden, den ældste loge i verden. Deres optagelsesprøve var ret grænseoverskridende. Jeg har arbejdet meget med mig selv, siden jeg blev medlem, og jeg sparrer en del med de ældre derinde. I dag tror jeg mere på mig selv og mine idéer, hvilket er utroligt vigtigt som iværksætter. Ordenen har også hjulpet mig med at blive et mere positivt tænkende menneske. Min svigerfar fik mig ind i logen, og han har på mange måder ageret som en slags forbillede for mig. Jeg har altid haft et anstrengt forhold til min egen far. Efter vi kom til Danmark, fortsatte han flugten ved at flygte fra os. Jeg savnede ham meget, da jeg var lille, og i dag taler vi ikke særlig meget sammen.

33 år / mand / i et forhold / iværksætter / København Ø / fra Iran / kom til Danmark i 1984 / opholdstilladelse samme år

bottom of page