top of page

Selvam Sambantham

Soura

Jeg føler mig ikke fremmed i Danmark. Jeg har tre børn, som går i skole, jeg arbejder som grafisk trykker og kommer hjem og dyrker det nære liv med familien.

Der var krig dengang i 1980erne mellem De Tamilske Tigre og regeringen. Tamiler blev diskrimineret og forfulgt, og min fætter sagde til mig: ”Selvam – du må ud af landet.” Jeg var 19 år.
Min fætter arrangerede det hele. Flybilletter, en varm jakke, en taske til at bære det hele i. Men jeg vidste ikke engang, at det var Danmark, jeg skulle til.
På den ene side ville jeg bare gerne overleve. På den anden side bar jeg på en stor sorg over at rejse fra familie og venner. Og så var der angsten. Jeg kunne ikke sove om natten i lang tid efter min ankomst til Danmark. Mit første indtryk var: her er godt nok koldt. Jeg tog en taxa fra lufthavnen ind til Hovedbanegården. Jeg kan huske, at taxachaufføren sagde til mig på engelsk: ”Du kan hverken stole på vejret eller kvinderne i Danmark.”

På Hovedbanen gik jeg hen til politiet, og de sendte mig til Sandholmlejren. Det var lidt af et kulturchok, at stå i kø for at få et brød. Men i dag lever jeg et godt liv her, og jeg er heldig at have fået lov til at bo i Danmark. Livet er en gave, og jeg prøver at fokusere på alt det gode: Jeg er gift. Børnene går i skole. Jeg står og snakker med en trykkemaskine hele dagen, så jeg elsker at komme hjem og snakke menneskesprog med min familie.

Selvam Sambantham / 52 år / mand /gift / tre børn / grafisk trykker / Aabenraa / fra Sri Lanka / kom til Danmark i 1987 / opholdstilladelse 1988 / statsborgerskab 1995

bottom of page