top of page

Sura Al-Haidar

Soura

Det er svært at sige, hvor dansk jeg føler mig. Men jeg tager de gode ting fra Irak, ved at være en rigtig god husmor, og så tager jeg reglerne og rettighederne med mig fra Danmark.

Vi har lige købt hus. Det er en meget speciel følelse, at vi nu ejer noget i det land, som vi bor i. Og at vide at min datter skal vokse op her og have sit eget værelse. Det er et meget flot, stort hus med plads til hele familien, når den kommer fra København eller fra et andet land. Jeg er glad for at have gæster og mennesker omkring mig. Det bliver noget andet end nu, hvor vi bor i lejlighed.

Da vi skulle købe huset, var det lidt et problem at få lov, fordi min mand ikke har boet i Danmark i fem år. Der var spørgsmål om sprog, arbejde og opholdstilladelse. Det var en overraskelse, da vi fik lov, og vi var rigtig glade. Vi følte os kun 70-80 procent sikre på det.

Jeg vil gerne være en del af Danmark. Min drøm er at få et dansk pas. Jeg kan ikke forstå, at det skal være så svært. Jeg er opvokset her. Jeg har gået i skole her. Min datter er født her. Efter 9. klasse tog jeg en uddannelse. Så sagde de, at jeg skulle have et arbejde. Nu er jeg så på barsel og skal vente et år mere, og der kommer også hele tiden nye regler. Hvorfor skal det være så svært? Jeg er meget ærlig. Det kan godt gøre mig uvenner med folk. Jeg siger bare med det samme, hvad jeg føler. Jeg er også en meget bestemt person. Jeg kan hurtigt blive sur, men jeg bliver også hurtigt glad igen.

27 år / kvinde / gift / et barn / klinikassistent hos tandlæge / Rønne / fra Irak / kom til Danmark i 2004 / har midlertidigt ophold

bottom of page