top of page

Vinh Hien Do

Soura

Vi er vietnamesere. Vores baggrund kan vi ikke lave om på. Men vi lever 100% i det danske samfund. Det vil sige, at i hverdagen tænker vi ikke på, om vi er danskere eller vietnamesere. Vi er her bare 100%.

Jeg er katolik og har altid gerne villet være præst. Jeg var tæt på at få mit ønske opfyldt, da jeg blev tvunget til at flygte. I Danmark måtte jeg indse, at min drøm nu var forbi. Jeg havde en familie i Vietnam, som jeg skulle forsørge, og jeg havde simpelthen ikke råd til at fortsætte mine studier.
Derfor valgte jeg at læse til ingeniør. Jeg havde små jobs, indtil min kone og jeg fik skrabet tilstrækkeligt sammen til at købe en lille kiosk. Vi arbejdede mange timer, og det var ikke altid lige nemt at jonglere arbejde, børn og uddannelse på samme tid, men vi klarede os. Senere købte vi en restaurant, og selvom jeg ikke er uddannet kok, solgte jeg Hundiges sprødeste svær på flæskestegen. Vi solgte restauranten og byggede i stedet en fabrik for at skabe flere jobs til vietnameserne i Danmark. Vores familie og venner har altid troet på os og på vores drømme. Hver gang vi har begivet os ud på et nyt eventyr, har de bakket os op og til tider endda hjulpet os økonomisk på vej. En gang lykkedes det mig at skrabe 1,5 mio. kr. sammen på bare tre dage, da vi havde problemer med fabrikken. Vi arbejder ikke længere som selvstændige, og nu er det tid til at gå ned i gear og nyde livet med alle de fantastiske mennesker, vi er omgivet af.

64 år / mand / i et forhold / børn / tekniker hos NKT Photonics / København V / fra Vietnam / kom til Danmark i 1980 / opholdstilladelse samme år

bottom of page