top of page

Yaqub Mohammed Quasimi

Soura

Jeg er 50/50, afghansk og dansk. Uanset hvor lang tid, du har boet her, vil du blive ved med at være fremmed i andres øjne.

Alle, der har politiske hensigter, kan og vil misbruge religion. Jeg er muslim, men det er ikke det, jeg vægter mest. Det handler om at være et godt menneske med et rent hjerte. Jeg kommer fra en veluddannet familie og er vokset op med bøger. Desværre er 70% af afghanerne i Afghanistan analfabeter, og analfabetisme og uvidenhed er roden til fundamentalisme.

Hvis du kan læse og har en uddannelse, ser du verden med åbne øjne. Hvis ikke må du nøjes med præstens svar. Det er som at være i et mørkt hus, hvor der kun er ét vindue. Alt, hvad man ved om verden, kommer fra det ene vindue. Hvis du er oplyst, kan du se flere vinduer, og så bliver dit perspektiv bredere. Rejser betyder også, at man får et andet syn på verden. Som ung tog jeg til Moskva for at studere, og da jeg kom hjem, så jeg Afghanistan i et nyt lys. Hvis jeg dengang havde vidst, hvad jeg ved nu, ville jeg ikke have valgt militæruniversitetet, for min uddannelse kan ikke bruges i Danmark, men dengang gav det mening for mig. Mujahedinerne angreb Afghanistan fra baser i Pakistan. Jeg var ung og patriotisk og ville forsvare mit land.

56 år / mand / i et forhold / børn / våbeningeniør / buschauffør / Roskilde / fra Afghanistan / kom til Danmark i 2000 / opholdstilladelse samme år

bottom of page