top of page

Mukuntharaj Karunaratnam

Soura

Jeg tænker ikke på mig selv som en fremmed. Ind imellem er der nogle uvidende mennesker, som siger, at jeg ikke hører til her, men så siger jeg til mig selv, at deres billede af menneskeheden ikke har noget med mig at gøre. Jeg vil gerne have, at mine børn skal elske Sri Lanka, men de skal føle sig danske. Hvis nogen spørger til deres farve, siger jeg, at de skal svare, at deres forældre er fra Sri Lanka, men at de selv er herfra.

Vi planlagde aldrig at blive i Danmark, men holdt gradvist op med at tro på, at vi skulle tilbage til Sri Lanka som andet end turister. Vi passer ikke ind mere. Samfundet har ændret sig, og det samme har vores mentalitet. Ubevidst har vi givet slip på en masse, men vi holder også fast. Vi er hinduer. For os er Gud alle steder. Du skal ikke gå et bestemt sted hen for at opsøge Gud. Hvis du opfører dig ordentligt, er Gud med dig. Vi opdrager vores børn i den hinduistiske tro, men vi vil ikke have, at religionen skal begrænse dem. Vi har få tamilske venner, men vi vil gerne have, at vores børn taler og forstår sproget, for det er en del af os og dem.

Min kone og jeg mødtes i Danmark. Vores ægteskab blev arrangeret gennem min brors kones familie. Hos os er et ægteskab ikke kun en pagt mellem to personer, men en pagt mellem to familier, som skal have det godt sammen. For vores børn bliver det anderledes. Vi kommer ikke til at arrangere deres ægteskaber. De skal vælge selv, men jeg håber ikke, at de vælger nogen med en meget anderledes baggrund.

52 år / mand / i et forhold / børn / selvstændig restauratør / København Ø / fra Sri Lanka / kom til Danmark i 1984 / opholdstilladelse samme år

bottom of page